De Economie Healthy Ageing

Healthy Ageing

Groningen heeft een internationale en nationale koppositie op het gebied van Healthy Ageing. Het bedrijfsleven en de kennisinstellingen onderscheiden zich in omvang en excellentie door innovaties en onderzoek.

Groningen heeft zich dan ook uitdrukkelijk geprofileerd als Healthy Ageing stad. Ondernemers, kennisinstellingen en overheid hebben Healthy Ageing omarmd en prominent in netwerken, programma’s en agenda’s vormgegeven. Noord Nederland is niet voor niets voor de tweede keer uitgeroepen tot European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing Reference Site in de hoogste categorie. Een eer die slechts 8 (van de 78) andere Europese regio’s ten deel viel. De prijs is uitgereikt aan regio’s met de beste Healthy Ageing strategieën.

Beschikbare datasets

Trends en ontwikkelingen

Het scheppen en benutten van  voorwaarden die de kans op innovaties vergroten is van essentieel belang om groei en werkgelegenheid te stimuleren. Daar waar combinaties (of cross-overs) van kennis uit verschillende vakgebieden samen komen is de meeste kans op innovaties. Die kans op innovaties willen we graag vergroten door Healthy Ageing nog meer te koppelen aan andere sectoren, waaronder digitaal en technologie.

Aantal vestigingen

Totaal aantal vestigingen in de Healthy Aeging. Vanaf 2018 zijn de cijfers inclusief Haren en Ten Boer.
Laatste update: 2020-02-14

Werkgelegenheid

Totaal aantal banen in de Healthy Aeging. Dit is exclusief onder meer de ziekenhuizen waar ruim 15.000 mensen werken. De stijging in 2017 komt onder anderen door de verhuizing van een onderzoeksinstituut naar Groningen. Vanaf 2018 zijn de cijfers inclusief Haren en Ten Boer, daar komt de laatste stijging vandaan.
Laatste update: 2020-02-14

Aantal ZZP'ers

Aantal ZZP' ers, vestigingen waar 1 persoon werkt. Vanaf 2018 zijn de cijfers inclusief Haren en Ten Boer.
Laatste update: 2020-02-14